Interactive

  • ιστοσελίδες
  • εφαρμογές
  • hosting
  • seo

Γιατί το responsive web design είναι σημαντικό;

Γιατί το responsive web design είναι σημαντικό;

21-02-2017

Κάθε ιστοσελίδα έχει τις δικές της ανάγκες και επομένως απαιτεί διαφορετικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά για να επιτύχει στον τομέα της. Άσχετά όμως τις διάφορες λειτουργίες ή ανάγκες, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε όλες τις ιστοσελίδες και δεν είναι άλλο από το Responsive Design!

Τι είναι το Responsive Web Design;

Το responsive web design επιτρέπει στην δομή του site σας να αλλάζει, έτσι ώστε το site σας να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε οθόνη ή ανάλυση, κάνοντάς το εύκολο να διαβαστεί από τον επισκέπτη.

Σε μια μεγάλη οθόνη, για παράδειγμα, μπορούμε να έχουμε πολλές στήλες κειμένου, ενώ το ίδιο κείμενο σε μια κινητή συσκευή πρέπει να προσαρμοστεί σε μία και μόνο στήλη, προσαρμόζοντας κατάλληλα και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του (μέγεθος κειμένου, εικόνες, buttons κτλ.) ώστε να είναι εύκολα αναγνώσιμο από τον επισκέπτη.

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός site

Καθώς το οι επισκέπτες του site σας μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε τόσες διαφορετικές συσκευές (κινητά, tablets, laptops, οθόνες) που υπάρχουν, η ιστοσελίδα σας οφείλει να μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε μια από αυτές. Αν δεν τα καταφέρει τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως χάσατε έναν πιθανό πελάτη.

Γι’ αυτό το λόγο, εμείς στην Interactive, γνωρίζουμε την σημασία του responsive design και φροντίζουμε όλες οι ιστοσελίδες που δημιουργούμε να είναι προσαρμόσιμες σε όλες τις συσκευές!

Πίσω στα Άρθρα