Interactive

  • ιστοσελίδες
  • εφαρμογές
  • hosting
  • seo

5 λόγοι για να ξεκινήσετε ένα online κατάστημα άμεσα!

5 λόγοι για να ξεκινήσετε ένα online κατάστημα άμεσα!

07-04-2017

Ανεξαρτήτως του κλάδου στον οποίο ανήκει η επιχείρησή σας, είναι σίγουρο πως το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι κάτι που σας αφορά και που μπορεί να απογειώσει τα έσοδα της εταιρείας σας.

Παρακάτω αναφέρουμε 5 από τους πιο βασικούς λόγους  γιατί θα πρέπει να ξεκινήσετε την online παρουσία του καταστήματός σας και την ηλεκτρονική πώληση των προϊόντων σας.

1. Αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρονικών καταστημάτων κατά 23%

e-commerce sales diagramΓια να μιλήσουμε με αριθμούς:

Το 2014 έγιναν πωλήσεις ύψους 1,33 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από e-shops (στο λιανικό εμπόριο) παγκοσμίως.

Το 2015 έγιναν πωλήσεις 1,55 τρισεκατομμυρίων (16% αύξηση) και το 2016 1,91 τρισεκατομμυρίων (23% αύξηση).

Όσο για το 2017, ο συνολικός τζίρος πιθανότατα θα υπερβεί τα 2,35 τρισεκατομμύρια (23% αύξηση).

2. Πωλήσεις 24/7

Η τοποθεσία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία ενός φυσικού καταστήματος.

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, από την άλλη, δεν δεσμεύεται από τέτοιους παράγοντες καθώς η αποστολή αγαθών μπορεί να γίνει ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας μια και μόνο ‘βιτρίνα’… αυτή του online καταστήματός σας. Ταυτόχρονα, το κατάστημά σας παραμένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου.

3. Ευκολία

Η δημιουργία ενός e-shop (ηλεκτρονικού καταστήματος) μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα σύντομο (σχετικά) χρονικό διάστημα, με την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη, ενώ το κόστος παραμένει σε απολύτως λογικά επίπεδα συγκριτικά με τις νέες δυνατότητες που δημιουργούνται για την επιχείρησή σας.

4. Συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πιθανών πελατών

Το 80% των χρηστών του Internet έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια αγορά online. Καθώς το συγκεκριμένο ποσοστό είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, μπορεί εύκολα  κάποιος να αντιληφθεί τις δυνατότητες ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και την αύξηση των κερδών που μπορεί να φέρει ένα σωστά σχεδιασμένο και υλοποιημένο e-shop.

5. Μεγαλύτερος αριθμός πωλήσεων ανά πελάτη

Απευθυνόμενοι σε online πελάτες πλέον, μπορείτε να προσεγγίσετε τους υφιστάμενους πελάτες σας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Πελάτες που έχουν αγοράσει ήδη από εσάς στο παρελθόν, μπορούν να λάβουν newsletter στο e-mail το οποίο χρησιμοποιήσαν για την εγγραφή τους στο site σας και να ενημερωθούν για νέες προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια κ.α. Επίσης, η χρήση διαφημιστικών εργαλείων, όπως το Google Adwords για παράδειγμα, μπορεί να υπενθυμίσει στους πελάτες σας κάτι για το οποίο ενδιαφέρονται και να τους οδηγήσει στο online κατάστημά σας.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που κάποιος πρέπει να ξεκινήσει ένα e-shop.
Αν θέλετε να ξεκινήσετε τώρα το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, να επεκτείνετε το πελατολόγιο σας και να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας, τότε επικοινωνήστε μαζί μας.


Δείτε Τα Έργα Μας
Καλέστε μας
Στείλτε μας e-mail

Πίσω στα Άρθρα