Interactive

  • ιστοσελίδες
  • εφαρμογές
  • hosting
  • seo

Η Google ευνοεί τα sites που διαθέτουν SSL (Secure Sockets Layer)

Η Google ευνοεί τα sites που διαθέτουν SSL (Secure Sockets Layer)

20-02-2017

Τους τελευταίους μήνες και με στόχο ένα πιο ασφαλές διαδίκτυο, η Google ανακοίνωσε πως θα χαρακτηρίζει ως «μη ασφαλή» όλες τις ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν κάποιο SSL (Secure Sockets Layer ή αλλιώς TLS) πιστοποιητικό.

Έτσι λοιπόν, μέσα από το πρόγραμμα περιήγησής της (Google Chrome), όσα sites χρησιμοποιούν απλές συνδέσεις HTTP, θα εμφανίζονται με το αντίστοιχο κόκκινο εικονίδιο στην γραμμή διευθύνσεων που θα τα χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή.

Ο λόγος είναι πως η επικοινωνία με αυτά τα sites δεν κρυπτογραφείται και άρα δημιουργεί περισσότερες πιθανότητες για κάποιον να υποκλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Αντίστοιχα, οι ιστοσελίδες που διαθέτουν κάποιο πιστοποιητικό, θα εμφανίζονται ως ασφαλής, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα:

ssl certificate

Εκτός από την ασφάλεια όμως, ένας ακόμα λόγος για να εγκαταστήσετε ένα SSL πιστοποιητικό στο site σας, αποτελεί το γεγονός πως η Google θα αρχίσει να ευνοεί τα συγκεκριμένα site και στην κατάταξή τους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ίσως ένα πιστοποιητικό να μην αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα στην κατάταξη του site σας αλλά σίγουρα βοηθάει!

Γι αυτό το λόγο, εμείς στην Interactive Net Solutions παρέχουμε σε όλους τους πελάτες μας SSL πιστοποιητικά εντελώς δωρεάν για όλους τους πελάτες μας!

Πίσω στα Άρθρα