Interactive

  • ιστοσελίδες
  • εφαρμογές
  • hosting
  • seo

8 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην ιστοσελίδα σας

8 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην ιστοσελίδα σας

10-03-2017

Μια επαγγελματική ιστοσελίδα, στις μέρες μας, δεν είναι απλώς «πολυτέλεια», είναι αναγκαιότητα.
Μια σωστή διαδικτυακή παρουσία του καταστήματός σας ή της επιχείρησής σας, θα μπορούσε να επεκτείνει το πελατολόγιό σας και να ανεβάσει τις πωλήσεις σας σε μεγάλο βαθμό.

Απλώς και μόνο η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας δεν εγγυάται κάτι τέτοιο όμως. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων που μπορούν να κάνουν την ιστοσελίδα σας να πετύχει αλλά και κάποιοι που σίγουρα θα την καταδικάσουν σε αποτυχία.

Εμείς θα σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που συναντάμε και που πρέπει να αποφεύγετε.


1. Ξεχνάμε ότι έχουμε ιστοσελίδα…

Φτιάξαμε την ιστοσελίδα, άρα η δουλειά μας τελείωσε. Αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο λάθος που συναντάμε.

Πρέπει να ανανεώνουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας όσο πιο συχνά είναι αυτό εφικτό και να την προωθούμε σε όποια κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούμε (και όχι μόνο). Μια σελίδα που «κινείται», μεγαλώνει τις πιθανότητες απόκτησης νέων πελατών και κατά συνέπεια μεγαλώνει την πιθανότητα αύξησης των κερδών της επιχείρησής μας.

Επιπροσθέτως, η Google «ευνοεί» τις ιστοσελίδες που έχουν καλύτερη διασύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα και με ενημερωμένο περιεχόμενο, πράγμα που και αυτό με την σειρά του μπορεί να επιφέρει αύξηση των κερδών σας.


2. Η ιστοσελίδα μας δεν είναι φιλική προς κινητές συσκευές (Responsive Web Design)

Η σελίδα μας είναι παλιά και δεν είναι σχεδιασμένη με βάση τους χρήστες κινητών τηλεφώνων και tablet.

Δεν θα έπρεπε να σου φαίνεται καθόλου περίεργο αν σου λέγαμε πως οι αγορές και η χρήση του internet μέσω κινητών συσκευών (κινητών τηλεφώνων, tablets κτλ.) έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, σε σημείο μάλιστα να ξεπερνάει ακόμα και την χρήση μέσα από σταθερές συσκευές! Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί κι άλλο στο άμεσο μέλλον, αλλά και πως δεν θα πρέπει να αγνοούμε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό πιθανών πελατών.

Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει πάντα η ιστοσελίδα μας να μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε συσκευή. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω του responsive web design.


3. Δεν βρίσκω αυτό που ψάχνω (έλλειψη πληροφορίας).

Οι πιθανοί πελάτες μας ψάχνουν πάντα για τις λύσεις ή τις υπηρεσίες που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Αν η ιστοσελίδα μας δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη τότε δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους επισκέπτες της.

Χρειάζεται να παρέχουμε χρήσιμες και εκτενείς πληροφορίες στον επισκέπτη ώστε να μπορέσει βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που τον οδήγησαν στο site μας εξαρχής.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρουμε αυτή την πληροφορία στον επισκέπτη μας.
Λόγω της εξειδίκευσής μας πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, ξεχνάμε πολλές φορές πως ο επισκέπτης μας ψάχνει για μια απλή και κατανοητή απάντηση στο ερώτημά που τον απασχολεί. Η χρήση εξειδικευμένων όρων ή η επίδειξη των γνώσεων μας απλώς, δεν βοηθάνε τον επισκέπτη εκτός και αν είναι κάποιος συνάδελφός μας. Χρησιμοποιήστε απλό και κατανοητό λόγο ώστε να σας καταλαβαίνουν και οι επισκέπτες που δεν έχουν την αντίστοιχη εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο σας.


4. Χάθηκε η «επικοινωνία»…. (απόκρυψη πληροφορίας)

Δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας, υπάρχουν ακόμα ιστοσελίδες που θα σε κάνουν να πασχίσεις για να μπορέσεις να βρεις ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Μην αποκρύπτετε σημαντικές πληροφορίες από τους επισκέπτες σας, όπως:

  1. Στοιχεία Επικοινωνίας (Διεύθυνση, τηλέφωνο, email)
  2. Συνδέσεις με social media (Facebook, Twitter κτλ.)
  3. Ώρες λειτουργίας
  4. Τιμές (όσο αυτό είναι εφικτό)
  5. Πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας


5. Η ιστοσελίδα μας φορτώνει αργά

Σχεδόν το 50% των επισκεπτών περιμένει την σελίδα μας να φορτώσει γρήγορα. Για την ακρίβεια, σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Επίσης, ένα 80% των επισκεπτών, είναι πολύ πιο πιθανό να μην επιστρέψει πότε ξανά στην ιστοσελίδα που αργούσε να φορτώσει.

Μια σωστά κατασκευασμένη ιστοσελίδα σε συνδυασμό με τον κατάλληλο χώρο φιλοξενίας μπορεί να κάνει την ιστοσελίδα σας να φορτώνει σχεδόν ακαριαία!


6. Υπερβολές…

Το υπερβολικό άχρηστο ή απλώς άχρηστο περιεχόμενο:

  1. Μεγάλος αριθμός από animations,
  2. Μεγάλος αριθμός από banners και pop-ups, 
  3. Διαφημίσεις
  4. Μουσική και video που ξεκινούν αυτόματα με την είσοδό μας στο site,
  5. Χρήση πολλών διαφορετικών γραμματοσειρών και χρωμάτων,

αποτελούν μόνο κάποια από τα στοιχεία που θα κουράσουν τους επισκέπτες σας και θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα σας σχεδόν αμέσως.


7. Περιπλοκότητα

Περίπλοκα και δαιδαλώδη μενού που κάνουν τον επισκέπτη να χάνεται. Η κακή διασύνδεση των σελίδων μας μπορεί να φέρει έναν επισκέπτη σε απόγνωση και να τον κάνει να θέλει να φύγει άρον άρον από την ιστοσελίδα μας.

Κρατήστε τα πράγματα απλά.

Αν έχετε μεγάλο όγκο πληροφορίας και πολλές κατηγορίες, απλοποιήστε όσο μπορείτε το μενού σας και γενικότερα τον τρόπο πλοήγησης στο site σας. Δώστε την δυνατότητα στον επισκέπτη να βρει αυτό που ψάχνει όσο γίνεται πιο άμεσα χωρίς να χάνεται μέσα σε πολλαπλά υπομενού και κατηγορίες.



8. Θα το φτιάξω μόνος μου… ή θα βρω το πιο φτηνό στο internet

Σχεδιασμός κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδας με 80€ (και δώρο η φιλοξενία) …

Ακούγεται ωραίο, σωστά;

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται απλώς για κάποιο διαφημιστικό τρίκ ή κάτι εντελώς ερασιτεχνικό και πρόχειρο.

Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας απαιτεί συγκεκριμένο πλάνο και στόχους. Και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει. Από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση και την προώθηση, απαιτείται εξειδίκευση και βαθιά γνώση του αντικειμένου ώστε να δημιουργηθεί ένα site που θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεται αφοσίωση. Κάποιον δηλαδή που θα αφιερώσει τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να διασφαλίσει πως όλα θα γίνουν σωστά.

Χρησιμοποιώντας μια δωρεάν πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων ή εμπιστευόμενοι κάποιον που μας υπόσχεται τα πάντα με μηδαμινό κόστος, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αποκτήσουμε μια ιστοσελίδα που δεν ξεχωρίζει, δεν εμπνέει τον επισκέπτη, δεν καλύπτει τις ανάγκες μας και που εντέλει, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.


Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη

Θα πρέπει λοιπόν να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Σε ποιόν όμως;

Μια αναζήτηση στο Google μπορεί να βοηθήσει. Μια πιθανή αναζήτηση θα ήταν η εξής:

“Κατασκευή ιστοσελίδων” και το όνομα της πόλης σας .

Ελέγξτε τα πρώτα 10-20 αποτελέσματα και δώστε σημασία στα εξής:

  1. Ελέγξτε το δικό τους site. Πόσο καλοφτιαγμένο είναι; Πληροί όλα τα παραπάνω που αναφέραμε; Σας εμπνέει εμπιστοσύνη; Πόσο χρόνο θεωρείτε ότι αφιέρωσαν στην κατασκευή του;
  2. Δείγματα εργασιών. Ρίξτε μια ματιά σε άλλες δουλειές του γραφείου για να πάρετε μια ιδέα της ποιότητας των εργασιών τους. Αν δεν υπάρχουν δείγματα εργασιών συνεχίστε με τον επόμενο στην λίστα, άμεσα…
  3. Περιεχόμενο. Είναι ενημερωμένο; Υπάρχει blog; Πόσο ασχολούνται με την ιστοσελίδα τους;
  4. Επικοινωνήστε είτε τηλεφωνικώς είτε ζητώντας μια συνάντηση και αποκτήστε προσωπική άποψη για τον υποψήφιο συνεργάτη σας.
  5. Εξηγήστε επακριβώς ποιοι είναι οι στόχοι σας, τι θέλετε να φτιάξετε και ζητήστε μια αναλυτική προσφορά

 

Για οποιαδήποτε απορία ή και σχόλια σας, επικοινωνήστε μαζί μας:
Δείτε Τα Έργα Μας
Καλέστε μας
Στείλτε μας e-mail

Πίσω στα Άρθρα